Piet Loos: Verbondenheid en saamhorigheid

Hallo, Ik ben Piet Loos en ik woon sinds 1966 in Monnickendam.

Via het Bloemendaal, de Cornelis Dirkszoonlaan ben ik uiteindelijk neergestreken op de Zwaluwtong, waar ik samen met Diane mijn vrouw met veel plezier woon.

Ik heb leuke herinneringen aan het feest van de Slag op de Zuiderzee in 1973, waar ik meevoer op 1 van de boten en de slag dus van nabij mocht meemaken. Wat mij erg is bijgebleven: de grote verbondenheid en saamhorigheid in die periode. Wijken en buurten die met elkaar tot de mooiste dingen in staat waren en keihard werkten om er met recht, een heel mooi feest van te maken.

Volgens mij is dat volledig gelukt en kijken vele Monnickendammers er met weemoed naar terug. Menigeen vroeg zich af of er volgend jaar weer een herdenking in de vorm van een feest zou kunnen plaatsvinden. Om een dergelijk feest van de grond te krijgen en te laten slagen is een grote organisatie en de inzet van vele vrijwilligers noodzakelijk.

Het is mede daarom dat ik mij, om de 1ste initiatiefnemers te ondersteunen heb aangemeld als secretaris van het bestuur van de op te richten stichting.

Samen moet het lukken er weer een onvergetelijk feest van te maken!

Piet Loos

Secretaris