logo slag op de zuiderzee 2023

Werkgroep Cultuur & Opera

Na de brainstormronde op 2 september tijdens de informatieavond over “de Slag op de Zuiderzee 2023” in de Grote Kerk, zijn wij aan de slag gegaan om het onderdeel cultuur tijdens de herdenking en de festiviteiten voor “Slag op de Zuiderzee 2023 “ gestalte te geven.

We zoeken hierbij de samenwerking op met de culturele instanties, verenigingen, clubs etc. in onze gemeente.

Werkgroep Cultuur

In de periode tussen juli en oktober willen we een aantal activiteiten realiseren. Bij de start van de festiviteiten op 6 juli 2023 starten we met een “overval op de Zuiderpoort”. Hiermee start de bevrijding van Monnickendam in 1573.

Tijdens de slag zelf op 15 juli 2023 moet de slag op de Zuiderzee een waar spektakel worden. Maar ook na de festiviteiten van juli is er nog veel te doen.

In het najaar is er het Watergeuzen Avond Straat Theater, waarvoor we creatieve, enthousiaste en meedenkende medebewoners zoeken.

Hiervoor organiseren we op 12 januari 2023 een brainstormronde. We rekenen op de komst van veel belangstellenden met allemaal leuke ideeën.

En dan hebben we nog in het najaar een heuse opera in het vooruitzicht. De onderhandelingen hiervoor zijn al in een vergevorderd stadium.

En wie weet kunnen we met elkaar nog veel meer organiseren.

Heeft u ideeën , meldt u zich dan aan bij onze werkgroep.
Ook voor allerlei hand- en spandiensten zoeken wij boeren, burgers en buitenlui.

Werncke Husslage

Valeria Pachl

Nieuws van deze groep:

Deze website is mogelijk gemaakt door: