Beste Lezer,

Allereerst, enorm bedankt dat je je heb aangemeld voor deze nieuwsbrief. Het is hartverwarmend om zoveel leuke en spontane aanmeldingen te krijgen, en dat bevestigt nogmaals hoe “de feesten” nu al leven onder de bewoners.

Succesvolle Informatiebijeenkomst

Van tevoren vroegen wij ons af óf er wel genoeg mensen naar de Grote Kerk zouden komen voor de eerste informatieavond op vrijdag 2 september en zo ja, hoeveel?

Nou, laten we dat dan gelijk maar verklappen voor degenen die er niet bij konden zijn… Al onze verwachtingen zijn overtroffen! De kerk stroomde vol met ruim 200 enthousiaste inwoners die de informatiebijeenkomst bijwoonden.

Kortom, in één woord: geweldig!‍

In het kort zag het programma voor de avond er als volgt uit:

Openingswoord door de Burgemeester

Marian van der Weele (geheel in kledij uit 1573) heette eenieder iedereen welkom, gaf een mooi historisch overzicht, en sprak zich zeer positief uit over dit initiatief voor de aankomende feesten.

Herman Volkers, namens de initiatiefnemers

Herman verwoordde zeer gepassioneerd het hoe en waarom van deze avond.

De bedoeling is om voldoende mensen enthousiast te maken en te komen tot de oprichting van een stichting, stichtingsbestuur en stuurgroepen die inhoud geven aan de festiviteiten.

Hiervoor zijn (voorlopig) acht disciplines ingevuld: Bestuur, Bouwen, Cultuur, Hand-en-spandiensten, Kleding, Kinderen, Sponsoring en Water.

Burgemeester Marian vd Weele in klederdracht 1573

Een unieke terugblik op de feesten van 1973

Oud-Monnickendammer Herman Steur heeft in 1973 met één van de eerste portable videosets unieke opnames gemaakt tijdens de feesten.

Van deze zeer kwetsbare videotapes is 100 minuten video (zwart-witbeeld en geluid) bewaard gebleven, gedigitaliseerd en gerestaureerd door Williejan Buter.

Tijdens de informatieavond is er een compilatie van 10 minuten getoond, waarin vele bekende Monnickendammers te zien en te horen waren.‍

1973 Maarten Tessel in pak
1973 Dokter van Stalborch in pak

Brainstormsessie

In en rondom het koor van de Grote Kerk stonden zeven thematafels waaraan de bezoekers plaats konden nemen en mee konden denken en praten over mogelijke ideeën.

Alle tafels waren goed bezet, de ideeën vlogen over tafel en mensen gaven zich spontaan op.

Brainstormsessie in de Kerk

Verslag vervolgbijeenkomst dinsdag 6 september

De initiatiefnemers spraken nogmaals hun vreugde en waardering uit voor het enthousiasme vanuit de bevolking en de enorme input tijdens de informatieavond van afgelopen vrijdag.

De eerste stap is nu het vormen van het bestuur. Tijdens de informatieavond hebben verschillende mensen zich opgegeven om te willen mee- en nadenken over de vorming van een bestuur. Besloten is deze groep te vragen samen te komen en van daaruit een bestuur te vormen. Op 20 september aanstaande zal een bestuur en bestuursvorm gepresenteerd worden.

Vervolgens wordt er aan de verschillende stuurgroepen gevraagd om alvast een inventarisatie van ideeën en plannen te maken, zodat die aan het nieuwe bestuur voorgelegd kunnen worden.

Wij kijken met veel genoegen uit naar de eerste stappen die gezet gaan worden op weg naar een geweldig mooi feest. Het ziet er dus naar uit dat “het feest der feesten” in 2023 kan doorgaan, mede dankzij jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *