Vive les Gueux

Ze maken muziek, zingen geuzenliederen en vertellen verhalen

10-07-2023 vanaf 17:00 uur

De geuzen komen! Dit jaar is het ruim 450 jaar geleden dat Nederland geboren werd. Het is het begin van de Tachtigjarige Oorlog en het is een chaotische tijd.

De groep Vive les Gueux neemt je ermee naartoe en sluit daarbij aan op de herdenking van de Slag op de Zuiderzee. Ze maken muziek, zingen geuzenliederen en vertellen verhalen. Laat je meeslepen en geniet van de magie!

Tussen 1573 en 2023 liggen 450 jaar, en de waarden die toen werden bevochten, spelen ook nu nog: vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid, verscheidenheid.
Daarom herdenken, want 450 jaar vrijheid is het waard breed bij stil te staan,

Vive Les Gueux

Daarom ook bezinning, want de vrijheid van de één is niet altijd de vrijheid van de ander. Sterker, waar de één spreekt over vrijheid neemt de ander het woord onvrijheid in de mond.

Daarom kennisdeling en gesprek over de universele waarden; verdraagzaamheid en verbinding in vrijheid en verscheidenheid.

Locatie:
Binnenstad Monnickendam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het gaat niet lukken zonder jou!

Het organiseren van een groots feest kan niet zonder vrijwilligers. Het succes staat of valt met de inzet van de hele bevolking. Het spreekwoord is niet voor niets “vele handen maken licht werk”. Vul onderstaand formulier in en kies de activiteit(en) die je leuk vind (meerdere keuzes mogelijk).

We kunnen écht niet zonder jouw hulp. Meld je NU aan als vrijwilliger, want JIJ maakt écht het verschil.