Afsluitingsweekend

Slag op de Zuiderzee

Vrijdag 6 oktober 2023

De Feesten rondom de 450 jaar herdenking van de Slag op de Zuiderzee krijgen op vrijdagavond 6 en zaterdagavond 7 oktober een muzikale afsluiting in de binnenhaven van Monnickendam.

Dat weekend ligt een ponton in de binnenhaven van Monnickendam waar artiesten van verschillende pluimage uit de regio zorgen voor een gevarieerd programma. De toegang is gratis

Locatie:
Binnenhaven Monnickendam

Toegang/Plaatsen:
Gratis toegang

Op vrijdag 6 oktober wordt er om 20.00 uur afgetrapt door de Monnickendamse Troubadours Fleppyie Auwurs. Zij hebben tijdens de feestweken in hun eigen theatertje de bezoekers vermaakt met hun creatieve en inspirerende liedjes.

Ze worden opgevolgd door de Volkszanger Glenn Palm die een totaal andere stijl hanteert. Zijn brede repertoire bestaat zowel uit Nederlands- als Engelstalige meezingers die garant staan voor een gezellige sfeer. Onder anderen covers van René Froger, Andre Hazes, Jan Smit, Elvis Presley en de Hits van nu komen in zijn repertoire voorbij.

De termen Verbondenheid en Verdraagzaamheid krijgt echt invulling wanneer de Ilpendammer Niek Roeleveld vervolgens een half uur het podium tot zijn beschikking krijgt. Met zijn Spaanse muziek heeft Niek op ParckPop in Ilpendam menig hart gestolen. Met zijn muziek brengt Niek als Ilpendammer de verbondenheid tussen de Waterlandse kernen en Verdraagzaamheid jegens de Spanjaarden tot leven.

De avond wordt afgesloten door de band Serious Fun. Ze komen uit Purmerend en omstreken en spelen vooral die nummers die je al een tijdje vergeten was. Van Amy Winehouse tot de Golden Earing en van Anouk naar De Dijk, hun optreden staat garant voor een avond serieus plezier.

Eén reactie

Geef een reactie