Afsluitingsweekend

Slag op de Zuiderzee

Zaterdag 7 oktober 2023

De Feesten rondom de 450 jaar herdenking van de Slag op de Zuiderzee krijgen op vrijdagavond 6 en zaterdagavond 7 oktober een muzikale afsluiting in de binnenhaven van Monnickendam.

Dat weekend ligt een ponton in de binnenhaven van Monnickendam waar artiesten van verschillende pluimage uit de regio zorgen voor een gevarieerd programma. De toegang is gratis

Locatie:
Binnenhaven Monnickendam

Toegang/Plaatsen:
Gratis toegang

Nadat het Watergeuzen Avondstraattheater om 21.00 is beëindigd komen muziekkorpsen uit de directe omgeving met elkaar een optreden verzorgen waarbij de drumbands royaal aan bod komen om met en tegen elkaar te ‘battelen’ wie de beste drumband is. Deelnemende korpsen zijn Juliana Marken, Wilhelmina Volendam, tambourcorps Volendam en Olympia/Con Brio uit Monnickendam.

Dat er ook met een trommel in een totaal andere stijl kan worden gespeeld gaat de Percussieband ‘Ritmo Percussie’ vervolgens aantonen. Deze uit Amsterdam afkomstige Caribische Brassband bouwt met veel passie en power in onze ritmes bouwen de leukste feesten. Niet voor niks werden ze de winnaar bij een Drumbattle op het Kwaku festival.

De organisatie prijst zich gelukkig met het feit dat de Neil Young Coverband uit de kern Marken komt en dat zij dit tweedaagse muziekspektakel willen afsluiten. De Neil Young Coverband is de meest authentieke Neil Young tribute band in Nederland.

De band bestaat uit gelouterde muzikanten met een gemeenschappelijke liefde voor classic rock en Neil Young in het bijzonder! Sinds de oprichting in 2005 hebben zij een behoorlijk repertoire opgebouwd met klassiekers als ‘Old Man’, ‘Like a Hurricane’ en ‘Harvest’ maar ook meer recent werk, zoals ‘After the Garden’ en ‘Boxcar’.

Geef een reactie