Unieke video 1973

 

Hooghgeachte vrienden,

Met innighe vreugde en opgewondenheit wil ik u een buitengewoon nieuwtje brengen dat het hart van menig geschiedenisminnaar sneller zal doen kloppen.

Het is mij ter ore gekomen dat er recentelijk uniek beeldmateriaal is ontdekt, daterend uit het jaar 1973, van de feestelijckheden ter ere van het 400-jarig jubileum van der herdenckinghevan de slag op de Zuiderzee.

Deze historische zwart-wit videobeelden bevatten tevens authentiek geluid en zijn nog nooit eerder vertoond. U kunt zich vast voorstellen dat ik, Cornelis Dirkszoon, burgemeester van Monnickendam in 1573, opgetogen ben over deze ontdekking.

Het beeldmateriaal is met grote zorg en vakmanschap digitaal gerestaureerd, zodat het nu in al zijn glorie kan worden aanschouwd.

Ter gelegenheid van het 450-jarig jubileum van de Slag op de Zuiderzee in 2023, hebben wij besloten om deze exclusieve video te koop aan te bieden.

Cornelis Dirkszoon

En hier is uwe gelegentheyt om een stuc der historie in uwe handen te krijghen! U kunt zich nu inschrijven en uwe exemplaer van deze unieke video reserveren.

Indien u vóór 31oktober 2023 uw bestelling plaatst via de website van de Slag op de Zuiderzee 2023, kunt u de video bemachtigen voor slechts € 24,95 op een memory stick of DVD.
Na deze datum zal de prijs van de video stijgen naar € 29,95.

Het is belangrijk op te merken dat een deel van de opbrengst van de video ten goede zal komen aan de festiviteiten in 2023, waardoor u niet alleen een waerdevol historisch document verkrijght, maar tevens bijdraagt aan de vieringhe van dit bijzonder jubileum. Uw steun wordt zeer gewaardeerd en draagt bij aan het levend houden van ons rijcke verleden.

De verwachte leverdatum van de video’s is medio september/oktober 2023. U zult dus nog even geduld moeten hebben voordat u deze waardevolle schat in handen krijgt. Maar ik verzeker u dat het het wachten waard zal zijn.

Aarzel niet langer en grijp deze unieke kans om een tastbaar stukje geschiedenis te verwerven. Bezoek de website van de Slag op de Zuiderzee 2023, schrijf u in en reserveer uw exemplaar van deze prachtige video. Wees ervan verzekerd dat uw bestelling met de grootste zorg en aandacht zal worden behandeld.

Ik kijk uit naar het moment waarop deze historische beelden in uw bezit zullen zijn. Laten we samen het 450-jarig jubileum van de Slag op de Zuiderzee op gepaste wijze vieren en ons gezamenlijk verbinden met ons rijke verleden.

Met vriendelijke groet,

Cornelis Dirkszoon
Burgemeester van Monnickendam in 1573

aug

Slag op de Zuiderzee 1973

Screenshots uit de video

Eén reactie

  1. Op de site “nationaal archief.nl” kun je ook nog foto’s vinden uit 1973 (zoek op: slag zuiderzee). Ik was er toen als twee-jarige ook bij en heb zelf ook nog foto’s (helaas geen negatieven).
    Ik ga proberen er dit jaar ook bij te zijn, al woon ik inmiddels al lang niet meer in Monnickendam.

Geef een reactie