Laatste nieuws van Cornelis

Hooghgeachte Boeren, Burgers en Buitenlui,

Met groot genoegen breng ik jullie op de hoogte van een bijzondere gebeurtenis die ons te wachten staat op deze dag van 15 juli 2023.

Ter gelegenheid van het 450-jarig jubileum van de Slag op de Zuiderzee zal de slag opnieuw plaatsvinden in het Monnickendammer gat! Een prachtig re-enactment dat zeker de moeite waard is om bij te wonen.

Graag deel ik enkele belangrijke tips voor de bezoekers van dit historische spektakel. Voor meer informatie over bezoeken en parkeren, klik op deze link: Bezoeken & Parkeren.

Daarnaast kunnen genodigden, sponsoren en tickethouders van de Bruine Vloot terecht op deze link.

 

Cornelis Dirkszoon

Mis niets en kijk op PIM

Bovendien hebben we goed nieuws voor degenen die niet aanwezig kunnen zijn op locatie. De lokale omroep PIM zal de hele dag tussen 09.30 en 20.30 uur LIVE uitzenden.

Als je je in het verzorgingsgebied van PIM bevindt, kun je het evenement op televisie volgen.

Bezoekers van het festijn kunnen ook de LIVE-stream van PIM op hun mobiel bekijken vanuit de binnenstad en langs de oevers van het Monnickendammer gat.

Zo kunnen jullie volgen wat er aan boord van de schepen gebeurt tijdens de Slag op het water.

Logo Omroep PIM

Ik wens jullie allen een buitengewoon gedenkwaardige dag toe. Laten we genieten van dit historische spektakel en ons verheugen op wat komen gaat. Kop op, pak aan!

Met vriendelijke groet,

Cornelis Dirkszoon
Burgemeester van Monnickendam en Admiraal der Watergeuzen

PS: Bent u nieuwsgierig hoe de Slag op de Zuiderzee 50 jaar geleden in 1973, werd gevierd? Bestel dan de unieke videobeelden! Voor meer informatie zie hier.

Wapenschild Cornelis Dirkszoon

Geef een reactie